Circle 24 recommends:
    JOSUÉ SÁNCHEZ -(Peru) artist

<<  |  portfolio  |  page in spanish page in english page in dutch  |  >>
 
Het is een nieuwe uitdaging voor Circle 24 om in 2010 het werk van Josué Sánchez in Nederland en België te kunnen laten zien!
" Schrijven over mezelf vind ik niet makkelijk. Ik ben geen schrijver, ik schilder. Nu laat ik mijn schilderijen spreken.

Toen ik vijf jaar was, verhuisde ik van de stad naar het platteland. Als kind praatte ik tegen planten en vogels, tegen stenen die onderdak gaven aan krekels en tegen vogelverschrikkers. Ik heb die naam nooit begrepen, want zij voeden met hun strooien handen de vogels en hun vilten hoed dient als nest. De kinderen keken er met angstige ogen naar, ze dachten dat het de bewaker van de waterbron was die zich naast de boerderij van mijn grootvader bevond.

Ik denk nog steeds aan de spannende verhalen die mijn moeder mij voor het slapen gaan vertelde. Over Antonio Atoj, de vos en Diguillo Ucucha, de cavia, die de vos telkens te slim af was. Ze speelden op mijn kussen tot het ochtendgloren en hielden mij met al hun avonturen uit mijn slaap. Ik kan er niets aan doen, zei ik tegen mijn moeder, ze willen niet gaan slapen.

In de verhalen van mijn moeder kwam ook Amaru, de slang, voor die in de jaren 80 als een donderslag over Peru viel, met de kleuren van de dood. Toen zag ik kinderen met ballonnen, beslopen door slangen, skeletten en angsten, hun verdriet verborgen en die moesten leren leven met zwarte poelen van pijn, niet verborgen achter maskers maar oog in oog met de dood en zijn diepe ultramarijn blauwe ogen, blind."

Josue Sanchez -Amaru
´Amaru´